Wednesday, May 8, 2013

Serie A Voorbeeld: Battle for Europese plekken warmt


Juventus Serie A titel vieringen zal blijven bij Atalanta op woensdag - hun eerste uitje sinds het beveiligen van hun tweede rechte Scudetto.
Antonio Conte's mannen maakte het back-to-back league trofeeën in de Italiaanse top vlucht voor het eerst sinds 2003, toen ze verslaan Palermo met 1-0 thuis op zondag.
Met de titel besloten, aandacht richten op de relevante doelstellingen overgebleven voor bepaalde teams in de laatste drie wedstrijden - zoals de Europese plaatsen voor volgend seizoen, en degradatie.

Tweede-geplaatste Napoli hebben alles behalve verzegeld hun groepsfase plek in de UEFA Champions League voor 2013-14, maar kan officieel bevestigen of ze kloppen Bologna weg - of gewoon als AC Milan niet in slagen om te winnen bij Pescara.
Het zou sommige stikken zijn als Napoli geen seconde wist af - hun zeven punten achterstand op Milan moet ze in de top tier van Europa eens te meer zien.
Een Milaan overwinning en een Napoli slip-up zou zien van de deur links ooit zo iets kier rubriek in de laatste twee wedstrijden, vooral gezien de Siro kant San moet worden onbekommerd tegen de reeds verbannen Pescara.
Milan zijn slechts vier punten boven de vierde geplaatste Fiorentina, die nog kon sluipen in dat de UEFA Champions League kwalificatie plek.
Fiorentina zijn op de weg bij Siena op woensdag - met dit laatste een overwinning in de derby Florence om hun hoop op overleven te vergroten.
De winnaar van Turijn en Genua zou alles maar dichtnaaien hun top-flight ticket voor volgend seizoen, met de clubs zitten gevaarlijk boven de dropzone in respectievelijk 16 en 17.
Palermo zijn 18 - drie punten achter Genua - en host een roodgloeiende Udinese, wanhopig hoeven punten om hun spijt hachelijke situatie te helpen.
Udinese vliegen - ze hebben 5 recht in de competitie, het houden van schone lakens op de drie van deze, en kon hoop meer ellende op de situatie van Palermo.
Ze hopen ook te sluipen naar de vijfde plek, omdat ze slepen Roma met een punt in de strijd om de UEFA Europa League actie volgende termijn.
Sampdoria zitten in 15e plek en hebben niet gewonnen in acht wedstrijden, maar ze zijn allemaal maar veilige voorsprong op hun hosting van mid-tafel Catania.
Lazio zijn nog twee punten achter Udinese, dus een buiten kans op een Europese ligplaats overgebleven, en zijn weg naar Inter Milan.
Inter zijn gedaald recht uit het tempo in de jacht op Europa, het verliezen van vier van hun laatste vijf competitie ontmoetingen op alle, maar buiten de bewering voor continentale eer.
Roma gastheer Chievo nodig een overwinning naar de vijfde plek te consolideren, terwijl in de enige wedstrijd van geen belang voor beide uiteinden van de tafel, zal Cagliari verwelkomen Parma.

No comments:

Post a Comment