Thursday, May 16, 2013

Eredivisie Voorbeeld: Europees spot voor het grijpen


De Eredivisie play-offs van start gaan op donderdag, met een plek in de UEFA Europa League te spelen voor tussen vier teams.
Twente, die zesde eindigde, zal worden geconfronteerd met een Groningse kant die net klaar met een plaats onder hen, maar zal het vertrouwen van hun resultaten tegen Robert Maaskant's mannen in de Eredivisie dit seizoen te nemen.
Te Groningen in maart, Twente waren 3-0 winnaars met doelpunten van Leroy Fer, Dusan Tadic en Luc Castaignos, terwijl het rendement armatuur zag Twente opraken 4-1 overwinnaars.
Tadic opnieuw kreeg op het wedstrijdformulier met twee doelpunten, terwijl Nacer Chadli ook zakken een brace met Groningse troost uit Leandro Bacuna.
In termen van vorm, Twente komen ook in op de achterkant van een aantal indrukwekkende resultaten, het winnen van vier van hun laatste zes, waaronder een overwinning tegen PSV in de laatste wedstrijd van de reguliere Eredivisie seizoen.
Groningen daarentegen zijn zonder een overwinning in hun laatste drie wedstrijden, die tegen PSV en Ajax verloren, evenals het opstellen 0-0 bij VVV Venlo.

In de andere play-off, vijfde geplaatste reizen FC Utrecht naar Heerenveen, met drie plaatsen het scheiden van de twee partijen in de Eredivisie klassement.
De twee partijen speelden elkaar alleen deze maand, met Utrecht loopt onze 4-2 winnaars dankzij doelpunten van Jens Toornstra, Jacob Mulenga, Jan Wuytens en Mike van der Hoorn.
Utrecht won ook de terugkeer armatuur in december, met een Mulenga doel en een brace Leon de Kogel veiligstellen van de drie punten.
Na het winnen van vijf van hun laatste zes wedstrijden. Utrecht zijn in goede vorm te hebben goed hersteld van de 6-0 nederlaag bij AZ Alkmaar.
Heerenveen aan de andere kant hebben slechts een keer gewonnen in hun laatste zes uitjes, kloppend Willem II 3-2, hoewel ze houden kampioenen Ajax naar een 1-1 gelijkspel in de Amsterdam Arena in april.
De winnaar van elke halve finale stropdas zal ontmoeten voor een plaats in de tweede ronde van de kwalificatie voor de Europa League.

No comments:

Post a Comment