Sunday, June 9, 2013

Sociedad benoemen Arrasate


Real Sociedad heeft de benoeming van Jagoba Arrasate bevestigd als hun nieuwe hoofdcoach, na het vertrek van Philippe Montanier.
Het Estadio Anoeta outfit genoten van groot succes vorig seizoen onder leiding van Montanier, beveiligen van een plaats in de UEFA Champions League voor de eerste keer sinds 2004.
Echter, de Fransman ervoor gekozen om niet te blijven met de Baskische outfit voor hun terugkeer naar Europa's elite club competitie, en werd aangekondigd als de nieuwe baas van de Ligue 1 kant Rennes op 21 mei.

Sociedad had in verband gebracht met een verhuizing naar voormalige France manager Laurent Blanc, maar hiërarchie van de club hebben ervoor gekozen om te gaan voor continuïteit door het inhuren van voormalig assistent Montanier's.
Voorzitter van de club Jokin Aperribay zei: "De benoeming van Jagoba Arrasate is een genomen met een duidelijke strategie voor ogen.
"We zullen volgend seizoen te beginnen zonder enige twijfel en voetbalschoenen met een perfecte kennis van wat we hebben.
"Jagoba heeft innerlijke kennis van de club en voetbalschoenen voldoet aan de kenmerken die we zochten."
Ondanks de enigszins verrassende beslissing Montanier's, Aperribay drong er was geen slecht gevoel naar hun vroegere manager.
"We hebben alleen maar woorden van dank voor Philippe Montanier," voegde hij eraan toe.
Een voormalig jeugdspeler met Sociedad, Arrasate begon zijn bestuurlijke carrière bij witvissen Berriatuko en Elgiobar alvorens weer bij zijn oude club met als jeugdtrainer.
De 35-jarige bracht vorig seizoen als een van de ondersteunende staf Montanier's en nike voetbalschoenen zal worden onthuld als Sociedad's eerste team coach op zaterdag.

No comments:

Post a Comment