Tuesday, June 4, 2013

DFB Pokal: Bayern München 3 Stuttgart 2


Bayern München beweerde een historische treble met een spannende 3-2 winnen van Stuttgart in zaterdag DFB-Pokal finale in Berlijn.
Na het eisen Bundesliga en de UEFA Champions League successen, de Beierse reuzen verzegeld een bijna perfecte campagne dankzij Mario Gomez dubbel en Thomas Mueller's eerste helft penalty.
Ze kregen een almachtige schrik hoewel, op de weg naar het winnen van de DFB-Pokal voor de 16e keer in hun roemruchte geschiedenis, als een late dubbele van Oostenrijkse Martin Harnik opzetten van een spannende conclusie.
Bayern gehouden op, als coach Jupp Heynckes eindigde zijn loopbaan bij Bayern op een perfecte noot.

De 68-jarige Heynckes, die erin geslaagd is de club op drie verschillende gelegenheden, zal worden vervangen door Pep Guardiola volgend seizoen.
De overwinning was een passende manier om Bayern's uitstekende campagne, waarin ze slechts drie wedstrijden in alle competities verloren eindigen.
Heynckes maakte twee wijzigingen aan de kant die precies een week geleden sloeg Borussia Dortmund in de UEFA Champions League-finale, als voren Mario Gomez en verdediger Daniel van Buyten vervangen Mario Mandzukic en Dante respectievelijk.
Zonder een competitieve wedstrijd in veertien dagen, Stuttgart coach Bruno Labbadia geïntroduceerd Antonio Rudiger en Ibrahima Troare voor Japanse paar Gotoku Saki en Shinji Okazaki.
De armatuur zag een mismatch op papier - Bayern eindigde 48 punten voorsprong op Stuttgart in de Bundesliga tafel en won de twee competitiewedstrijden door een totale score van 8-1 - en Bayern vuurde een waarschuwingsschot in de eerste twee minuten.
Een slimme throughball vrijgegeven Arjen Robben en hij brak de vleugel voor het snijden binnen, alleen maar om zijn poging tot cut-back te zien - dat de elleboog van Stuttgart doelman Sven Ulreich geraakt - stuiteren net naast.
Maxim ging dicht met een volley voor Stuttgart enkele ogenblikken na, terwijl Robben en Franck Ribery doemde als grote bedreigingen met een reeks van schadelijke runs.
Stuttgart bijna scoorde in de 23e minuut, als Bayern doelman Manuel Neuer niet om te gaan met een vrije trap, maar hij was snel te reageren op Georg Neidermeier ontkennen van een strakke hoek.
Aan de andere kant, David Alaba verspilde een one-on-one voor Bayern en ze moeten een boete hebben gehad toen Serdar Tasci vervuild Robben, maar kort nadat ze hadden krijgen hun spot-kick als kapitein Philipp Lahm werd naar beneden getrokken door Troare.
Mueller opgevoerd en verzonden de straf comfortabel als Bayern ging in de half-time break voorsprong.
Bayern scoorde opnieuw net na de pauze als Robben en Lahm gekoppeld keurig langs de rechterkant voordat laatstgenoemde gekruist voor Gomez aan te boren in een open net.
Javi Martinez vervolgens gingen wijd, maar Bayern zag het resultaat te hebben afgesloten toen Gomez kreeg zijn tweede net na het uur merk.
Nogmaals het doel kwam van rechts, zoals Mueller's eenvoudige cut-back werd goed omgezet door Gomez.
Stuttgart gaf zichzelf een levenslijn met 19 minuten te spelen als vervanger Sakai zag zijn linker-voet dwars uitstekend geleid door Harnik.
Labbadia's veranderingen waren het maken van een verschil, als Okazaki beschoten Neuer na een geweldige Harnik bal, en voetbalschoenen ze dachten dat ze hadden een strafschop toen Jerome Boateng leek te hebben behandeld in de doos, alleen voor hun beroep te worden afgewezen.
Maar met 10 minuten naar Stuttgart te spelen kregen hun tweede doelpunt.
Okazaki's 20-yard poging crashte in de post, maar Harnik was bij de hand - nadat hij zijn eerste poging geblokkeerd door Neuer - de bal te breken in de achterkant van het net.
Heynckes geïntroduceerd verdedigende middenvelder Antoliy Tymoshchuk in een goedkope voetbalschoenen poging om de stroom tegen te gaan, maar ze hebben tijd voor een laatste kans.
Het kwam in de vijfde minuut van de blessuretijd, maar Okazaki was niet in staat om het hoofd in een dramatische equalizer, zoals Bayern afgedekt hun opmerkelijke seizoen in stijl.

No comments:

Post a Comment